KONKURS !!!!! zapraszam :)

 No dobrze mało chętnych się zgłosiło ,ale konkursik zrobię .Obiecałam,a ja słowa dotrzymuję ;).
Najpierw słowo o nagrodach ,skromne ,bo skromne ,ale są :D

1. Pierwszy zestaw kulinarny  :
Ksiązka :
-"Obiad w pół godziny" Prószyński i spółka .

Dwie marynaty Knorr:
- do ryb z cytryną i koperkiem
-do mięs z gorczycą i kolendrą

Kostka Knorr do mięs ze słodką papryką 

Fix Knorr Bitki w sosie z czerwonego wina





2.Drugi zestaw kosmetyczny

Balsam do ciała Avon Truskawka i Guawa
Krem AA przeciwzmarszczkowy z fluidem 
( do skóry wrażliwej i skłonnej do alergi)
 

+ kilka próbek krem,balsam, szampon










Przewiduje też trzecią nagrodę ,ale tylko w tedy gdy zgłoszeń będzie więcej niż  6 
nagrodą  nr.3 będzie Anioł zrobiony specjalnie dla tej osoby .A moje aniołki możecie znaleźć TU i tu!!!

Na czym będzie polegał konkurs: 
Niedługo będzie święto Mam a zaraz po nim święto dzieciaczków  ,cześć z nas na pewno będzie świętować w gronie rodzinnym , obiadki grille itp.chce żebyście podsunęli mi pomysł na to świętowanie.

 Waszym głównym zadaniem jest podanie przepisu na specjalne danie może to być danie obiadowe , grillowe ,przystawka ,zupa (ale  nie deser!!!. ). 
Danie musi być !
* odpowiednie dla  mamy karmiącej i małych dzieci
* szybkie
* w miarę tanie 
* efektowne

Kryteria wyboru zwycięzców .
Musicie mi uwierzy na słowo ,że będę sprawiedliwa przy wyborze najlepszego przepisu (jeśli mi nie wierzycie nie bierzcie udziału,nie chce później czyta ,że po znajomości ktoś coś dostał ;) ). Ponadto przepis musi spełnia wszystkie kryteria i komentarz też . Nie będę oceniać zdjęć (chociaż są mile widziane bo dobra wizualizacja nie jest zła ). A reszta zależy od GUSTU mojego i moich dzieci.

Po kolei
1. Musisz zostać obserwatorem bloga 
2. Dodać przepis w komentarzu lub link prowadzący do przepisu na twoim Blogu , Naszej klasie,Facebooku Twitterze itp. ( pamiętaj tylko ,że link musi prowadzić do twojego konta nie osób trzecich ,jeśli przy przepisie jest foto to też musisz mieć do niego prawa autorskie) przepisów które nie będą spełnia tych warunków nie będę brać pod uwagę.
3.Podpisać przepis nickiem pod jakim obserwujesz
4.Zezwolić mi na publikację zdjęcia i przepisu na tym blogu (tylko jeśli podajesz link do przepisu)
5. Udostępnić informację  o tym konkursie na którymś z portali społecznościowych (NIEOBOWIĄZKOWO ale extra punktowane ;) )

przykład komentarza
"obserwuję jako (twój nick)
zezwalam na publikację przepisu 
udostępniłam na fb albo i nie
ZIEMNIAKI z KARTOFLAMI
(i tu przepis bla bla blaaa)
Lub
(link : https//www.cośtamcośtam ................)"

rozumiecie prawda :D łatwe jak barszcz .
konkurs trwa do 23.05.2012
w razie jakichkolwiek pytań pisać na  testereczka.mc@gmail.com  lub mirka.czubak@gmail.com

czekam na komentarze !!!

13 komentarzy:

  1. Obserwuję jako Sylwik i zezwalam na publikację przepisu. Jest to sałatka z tuńczykiem i kaszą jaglaną.

    Składniki:

    - 3/4 woreczka kaszy jaglanej (ugotowanej oczywiście ;)
    -3/4 puszki czerwonej fasoli (nie jestem co prawda pewna czy każda mama karmiąca może jeść czerwoną fasolę, ale można ten składnik pominąć)
    -oliwki zielone i czarne
    -puszka tuńczyka w kawałkach
    -posiekana natka pietruszki
    -pieprz
    -łyżka majonezu
    -dodatkiem mogą być też świeże zioła, np. bazylia

    Kaszę ugotować i ostudzić, zmieszać wszystkie składniki, podawać schłodzone. Zdjęcie sałatki znajdziecie tu: http://filcowewybryki.blogspot.com/2011/07/kulinarnie.html
    Sałatka jest moim wymysłem, nie widziałam wcześniej takiej w internecie. Można dużo pokombinować ze składnikami i dodać jeszcze np. cebulę i paprykę - kto co lubi ;) Smacznego!
    PS. Konkurs udostępniam u siebie na blogu, w pasku bocznym.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mój pomysł dla dzieci i także mamy kanapeczka piesek= Ewa Sidor -
      http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2012/04/piesek-dla-dzieciaczkow.html

      Usuń
  2. obserwuję jako: QuadraturaQua
    zezwalam na publikację przepisu

    Makaron ze szpinakowym pesto

    4 łyżka oliwy z oliwek
    200 g świeżego szpinaku
    3 łyżki obranych pestek dyni
    150 g makaronu Pappardelle
    2 jajka
    sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz
    1/2 szklanki tartego Parmezanu

    Szpinak opłukać, oderwać twarde łodyżki i dokładnie osuszyć. Na patelnię włożyć osuszony szpinak i mieszać przez około 1 minutę, aż zmięknie. Przełożyć do pojemnika wraz z powstałym sokiem (nie więcej niż 2 - 3 łyżki).
    Na patelnię włożyć pestki dyni i zrumienić, dodać do składników, dolać oliwy z oliwek, doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem, zmiksować. Odstawić.
    Jajka ugotować na twardo (5 minut od zagotowania się wody). Odcedzić, obrać i pokroić w kosteczkę, delikatnie oprószyć solą.
    Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzić, dodać gorące pesto szpinakowe i tylko delikatnie wymieszać. Rozłożyć na talerze, posypać tartym Parmezanem i pokrojonym jajkiem. Doprawić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. obserwuję jako miraga
    zezwalam na publikację przepisu
    nie udostępniłam na fb

    ZAPIEKANKA Z KASZĄ JAGLANĄ I JABŁKAMI.

    Składniki:
    - kasza jaglana,
    - jabłka,
    - cukier
    - cynamon

    Gotujemy kaszę jaglaną. Przekładamy połowę naczynia żaroodpornego wysmarowanego wcześniej tłuszczem. Kładziemy na wierzch jabłka starte na tarce i posypane cukrem. Resztę kaszy układamy na górze. I tak zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20 minut. Podajemy ze śmietaną i posypujemy cynamonem.
    Dobre danie dla uczulonych na gluten. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. "obserwuję jako MAŁA RZECZ A CIESZY

    zezwalam na publikację przepisu

    udostępniłam na moim blogu http://mala-rzecz-a-cieszy.blogspot.com/2012/04/gdy-zabraknie-chleba-upiecz-bueczki.html

    CIEPŁE BUŁECZKI :) MNIAM

    taniocha - trochę mąki, wody, drożdży,
    szybko - 20/25 minut,
    miękkie danie idealne dla dziecka, bez spulchniaczy :),
    wydaje się, że takie to zwykłe danie, ale na imprezach gdy podaję takie mini bułeczki np. z sosem czosnkowym to robią furorę :)

    Polecam i smacznego!

    OdpowiedzUsuń
  5. Obserwuję jako: Lejdziakowa
    Zezwalam na publikację przepisu
    Przepis na Zupę muślinową z zielonego groszku znajduję się na moim blogu: http://lejdziakowa.blogspot.com/2012/03/muslinowa-z-zielonego-groszku.html

    Przepis bardzo tani bo 3/4 składników każdy ma w domu :)
    Szybkie danie, bardzo smaczne, dzieci ją uwielbiają! Sprawdzone na moich kuzynach ;) No a mama jest zachwycona :)

    Smacznego:)

    OdpowiedzUsuń
  6. a ile przepisów można nadesłać? tylko jeden czy można więcej?

    OdpowiedzUsuń
  7. achhh no właśnie dostałam pytanko "Ile przepisów można dodać " Oficjalnie oświadczam ,że MAX 2 a wyniki ogłoszę w moje urodziny 24 Maja :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Obserwuję cię jako Anna K.
    Mój idealny przepis to:
    * parówka
    * jajko
    * ketchup lub musztarda
    * wykałaczki

    Parówkę kroimy na pół, ale tak aby jeden koniec nie był do końca przekrojony. Odwijamy końce parówki w drugą stronę i spinamy wykałaczką. Parówkę dajemy na patelnie i do środka wbijamy jajko i smażymy. Po kilku minutach mamy już gotowe danie, które możemy polać musztardą lub ketchupem. Dodam jeszcze że z parówki wychodzi bardzo fajny kształt - serce.
    POLECAM

    ania123423@wp.pl

    OdpowiedzUsuń
  9. obserwuję jako agf
    zezwalam na publikację przepisu
    nie udostępniłam na fb
    a.filipowska@poczta.onet.pl


    Jako, że stosunkowo niedawno, bo dopiero 3 miesiące temu przestałam karmić piersią to temat jest mi dość bliski. U mnie najlepiej sprawdzały się obiady przygotowywane na parze. Po pierwsze - oszczędność czasu, wody i prądu, bo używałam tylko jednego garnka ;) Po drugie były to też dania ułatwiające zrzucenie nadmiaru kilogramów. Po trzecie takie obiady są zdrowe, warzywa nie tracą mocy swoich witamin, a ja wiedziałam, że daję dziecku to, co najlepsze. Zresztą i teraz, gdy sama robię już synkowi obiadki, używam praktycznie tylko tego garnka do parowania.

    Tak więc mój przepis na szybki obiad:

    Wrzucamy na parę pokrojonego ziemniaka, różyczki brokuła, mini marchewki albo normalnej wielkości pocięte na plasterki, kawałek czerwonej papryki, ewentualnie inne warzywa jakie akurat mamy i które w przypadku mam karmiących zostały już przetestowane i nie uczulają dzieci. Do tego pierś z kurczaka natarta np. przyprawą kamis, którą uwielbiam - suszone pomidory z bazylią i odrobiną czosnku. Po uparowaniu pamiętajmy jednak by warzywka skropić delikatnie oliwą, bo niektóre witaminy potrzebują tłuszczu by się wchłonąć.

    Jeśli chcemy urozmaicić możemy zamiast ziemniaków przygotować ryż pełnoziarnisty, a kurczaka przygotować z koperkiem i masełkiem :)

    Szybkie, tanie i efektowne, bo warzywa zrobione na parze zachowują swoje piękne, żywe kolory!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. http://mojakuchniamalutka.blogspot.com/2012/05/grillowany-bakazan-z-ogorkowym.html mój przepis :) zdrowe i szybkie

      Usuń
  10. Marta Dąbrowska23 maja, 2012

    obserwuję jako martalobos

    zezwalam na publikację przepisu

    udostępniłam na fb https://www.facebook.com/marta.b.dabrowska

    PURE Z RUKOLI I SERKA
    - 4 pęczki rukoli
    - 400 g śmietankowego serka
    - 10 łyżek sosu sojowego
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 łyżki pestek słonecznika
    - 4 łyżki oliwy

    Rukolę oczyścić, umyć i osączyć na sicie. Odłożyć na bok kilka listków, resztę pokroić w cienkie paski.
    Wymieszać serek i sos sojowy z rukolą. Czosnek obrać i drobno posiekać.
    Na patelni rozgrzać oliwę, dodać czosnek, pestki słonecznika i mieszając podsmażyć na jasno brązowo. Ostudzić.
    Krem z rukoli włożyć do miseczki, wraz z odłożonymi listkami rukoli i posypać pestkami słonecznika.

    Moje dzieci sie tym zajadają :) A ta potrawa idealnie smakuje z kurczakiem :)

    martalobos@o2.pl

    OdpowiedzUsuń
  11. Anonimowy23 maja, 2012

    Obserwuję jako Krokodylan
    zezwalam na publikację przepisu

    HAMBURGERY domowe

    0,5 kg mięsa mielonego wołowego
    sałata rukola, lodowa lub inna
    pomidor,
    ogórek,
    ser,
    bułki pszenne
    jajko,
    majonez,
    keczup,
    przyprawy do mięsa mielonego,
    troszkę tłuszczu do smażenia.

    Z mięsa i jajka wyrobić płaskie kotlety i usmażyć na patelni (może to być patelnia grillowa). Przekroić bułkę do połowy i włożyć w nią liść sałaty, plasterek pomidora, plasterki ogórka, kotlet i ser. Do smaku dodać majonez lub/i keczup.

    Smakuje wyśmienicie! Zdrowa alternatywa dla hamburgerów z budki. Mięso można oczywiście przygotować samemu, jaki i bułki.

    Pozdrawiam
    kodle
    kodle@gazeta.pl

    OdpowiedzUsuń

Miło mi, że poświęcasz swój cenny czas na napisanie tych kilku słów.
Dziękuję.

Obsługiwane przez usługę Blogger.