9 komentarze
  1. Tego pierwszego przepisu nie znam w ogóle, trzeba będzie kiedyś spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chutney ogórkowy brzmi zachęcająco. Chyba wypróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajne, chcę wypróbować chutney, a potem trzeba jeszcze gotować słoiki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Marta chutney nie musi być pasteryzowany, wystarczy że gorący nałożysz i szybko zakręcisz słoiczek.
      Dla pewności można do góry dnem postawić i przykryć ściereczką, same zaciągną i się "zawekują".
      Pozdrawiam :)

      Usuń
  4. ten koper to suchy???

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W chutney tak suche nasiona :) W sałatce można użyć świeższego, koper taki w gałązkach z baldachimem jak przy kiszeniu lub małosolnych.

      Usuń
  5. Cz ogórki i jabłka trzeba obrać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jeśli nie lubisz grubszych kawałków w przetworach możesz ubrać. Ja czasem obieram tylko jabłka bo skórki po przetworzeniu bywają ostre. Ale jeśli są to jabłka "letnie" to trzeba tego robić. Ogórki, ścieram ze skórą, po gotowaniu fajnie nadają koloru i nie przeszkadzają w jedzeniu :)

      Usuń

Miło mi, że poświęcasz swój cenny czas na napisanie tych kilku słów.
Dziękuję.